Ugrás a tartalomhozUgrás a fő navigációhoz Ugrás a lábléchez

Lágy dombokkal ölelt, hosszú völgyekkel tagolt, többnyire erdővel borított változatos felszínű táj egyik völgyében bújik meg az alig százötven ház alkotta falu, a Karasica két partján, ott, ahol a patak útjának indul. A községet a mai napig többnyire a 18. században a fuldai apátság területéről betelepített németek leszármazottai lakják, akik magukkal hozták kultúrájukat és szokásaikat, de újabban az ország és Európa más tájairól is érkeznek hozzánk a letelepedni vágyók, valamint a csendet és nyugalmat áhítók, akik ebben a meghitt faluban szeretnék kipihenni a világ zaját.

Közigazgatási szempontból Feked a háború után elvesztette jelentőségét. Mára sajnos fel kellett adjuk iskolánkat, óvodánkat és szinte az összes intézményünket, de az önkormányzat, a lakosság, valamint az elszármazottak összefogásának köszönhetően településünk fejlődésnek indult, amely alatt nem csupán infrastrukturális beruházásokat kell érteni, hanem ennél fontosabb annak a szellemnek az ereje, mely ezt a közösséget formálja.

Nem szeretném hosszan untatni a látnivalókkal, a különböző rendezvényekkel és a nálunk egyedülálló építészeti örökséggel, inkább arra kérem, böngéssze oldalainkat és legyen részese annak a csodának, amit FEKEDnek hívnak. Bízom benne, hogy honlapunk felkelti érdeklődését és hamarosan személyesen is üdvözölhetjük Önt Fekeden.

Tillmann Péter, Feked polgármestere

Információ az Interneten

Településünk hírei iránt érdeklődők kezdeményezhetik felvételüket levelezőlistánkraa Fekedi programok és a Gyerekprogramok Fekeden fb csoportjainkba.
Ha kérdése vagy megosztani valója van, írjon  e-mail-címünkre!

Ajándéktárgyak

Telekocsi

Talált tárgyak

GDPR