Ugrás a tartalomhozUgrás a fő navigációhoz Ugrás a lábléchez

Telekocsi program

Fekeden élni nagyon jó.

De Fekedről elmenni és hazajönni néha nagyon nehéz. A tömegközlekedéssel járók ismerik a buszjáratok ritkaságát, mely sok nehézséget okoz a tanulóknak, a más településen dolgozóknak, az orvoshoz igyekvőknek, a bármilyen nem fekedi esti vagy hétvégi programot tervezőknek. Sokan vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy autóval járnak, így könnyen el tudnak jutni akkor és oda, ahova szeretnének. Ha azonban egyedül vagy ketten utaznak, az sokkal nagyobb terhet ró a környezetre, mintha tele autóval utaznának. Számos kezdeményezés van ma a világon és Magyarországon is arra, hogy a közlekedés terén is bekapcsolódjunk az ún. sharing economy-ba, vagyis „közösségi gazdaság”-ba.

Jó lenne ezt Fekeden is megvalósítani, hogy ne csak esetileg egy-egy közös fuvarozás legyen megoldható, hanem kölcsönösen segíthessünk egymásnak.

A rendszer formája valószínűleg egy internetes közösségi megoldás lesz, melyből senki nem marad ki, aki ismer akár egyetlen olyan embert, aki ezt tudja használni és az információt neki továbbítani tudja.

Jelenleg az igényfelmérésnél tartunk. Kérünk mindenkit, – potenciális utasokat és sofőröket, fekedieket és Baráti Kör tagokat egyaránt, de háztartásonként vagy gépkocsinként legalább egy embert – hogy az alábbi kérdőívet töltse ki rá/rájuk vonatkozóan, abban az esetben is, ha nem szeretne élni ezzel a lehetőséggel. 

A tervezett rendszerben később a sofőröknek utazásonként kell mindig az aktuális adatokat feltölteni, nevükkel és telefonszámukkal, hogy az utasok őket megkeresve tudjanak egyeztetni az utazásról.

Segítsünk egymásnak és ezzel óvjuk a teremtett világot is!