Autómentes hét

az Európai Mobilitási Héthez (szeptember 16-22.) kapcsolódóan kedden és pénteken is lesznek fekedi programok.

Szeptember 19-én kedden reggel a vállalkozó szellemű gyerekek autós és felnőtt biciklistakísérettel kerékpárral indulhatnak iskolába. Gyülekező 7:15-kor a buszfordulóban. Sisakot, és ha van, láthatósági mellényt hozzatok! Nemcsak a gyerekeket és szüleiket várjuk, hanem a sportos fekedi felnőtteket is!

Szeptember 19-én délután 16 órakor a polgármesteri hivatalnál a Mohácsi Rendőrkapitányság technikai bemutatóján vehetnek részt a gyerekek és érdeklődők.

Szeptember 22-én, pénteken 16 órától kb. 19 óráig tartjuk az autómentes napot a gyerekeknek, családoknak. Találkozó a Fő u. 46. előtt. Kerékpárral, rollerrel vagy görkorival gyertek! Lesz akadálypálya, sorversenyek,  bringóhintó és vacsorára virsli. Vendégeink lesznek a patapoklosi diákok és a Katolikus Karitász játszóbusza. Ehhez a programhoz előzetes jelentkezést kérünk szeptember 15-e, péntekig (polgármesteri hivatal vagy Gyerekprogramok Fekeden FB csoport).

„Anyu, ne autózzunk annyit!” – szabad műfajú pályázat iskolásoknak. Leadási határidő szeptember 22. A legjobbnak ítélt pályamű alkotója Decathlon utalványt kap.

A fekedi telekocsi rendszer továbbra is várja azokat a jelentkezőket, akik felajánlásokkal vagy kérésekkel szeretnének hozzátenni ehhez a költséghatékony, környezetkímélő és egymást segítő közösségi kezdeményezéshez.


Az Európai Mobilitási Hét idei témája: “Takarékoskodj az energiával!”

Öt tipp az energiatakarékossághoz:

  1. Használd a tömegközlekedést!
  2. Legyél aktív, gyalogolj, kerékpározz!
  3. Élvezd az autó nélküli mozgás szabadságát!
  4. Csökkentsd a felesleges autós utak számát!
  5. Lassíts!