Ugrás a tartalomhoz Ugrás a fő navigációhoz Ugrás a lábléchez

Fekedi komatál

Hatalmas esemény, amikor kisgyermek születik egy családban. Nagy öröm ez nemcsak a szülőknek, a közvetlen hozzátartozóknak, hanem a tágabb közösségnek, az egész falunak is.
Régen ekkor összefogott a kiterjedt rokonság, s az első hetekben igen sok segítséget nyújtottak az édesanyának és családjának.
2020-ban szeretnénk ezt a hagyományt feleleveníteni olyan formában, hogy minden fekedi kisbaba megszületése után egy közös fekedi ajándékcsomagot adunk át, mely megkönnyíti a család életét. Bármi lehet az összeállításban, amit fekediek, akár fiatalok, akár középkorúak vagy idősek, fel tudnak ajánlani (pl. egy rekesz alma, egy üveg méz vagy lekvár, horgolt babacipő, autós szállítás, bevásárlás, egy-egy ebéd elkészítése a családnak ez első napokban stb.)

Várjuk azoknak a személyeknek, vállalkozásoknak, szervezeteknek a jelentkezését, akik ebben bármilyen formában szeretnének részt venni. Ez a jelentkezés előzetes felmérés céljából készül. Ahogy egy fekedi baba születésének időpontja közeledik (első alkalommal most július végén), s a család igényt tart a „fekedi komatálra”, a lista alapján tudjuk felkeresni az embereket, hogy az adott időpontban érvényes-e még a felajánlásuk.

A hivatalban vagy a felfedezo.feked@gmail.com emailcímen lehet jelentkezni.