Ugrás a tartalomhozUgrás a fő navigációhoz Ugrás a lábléchez

Asztalitenisz

Visszakerült a pingpongasztal a klubba!

Várjuk a sportolni vágyó gyereket és felnőtteket csütörtökönként 15:30 és 16:30 óra között a klubban. Természetesen ettől eltérő időpontban is lehet pingpongozni, ehhez bejelentkezést kérünk a hivatalban, vagy a felfedezo.feked@gmail.com emailcímen. 

Hogy miért is pingpongozzunk?
Természetesen mindenre jó 😊, ahogy az alábbi, interneten talált összeállítás közli. Aki nem hiszi, járjon utána!
1. Rugalmassá teszi az izmokat: Mivel a pingpongütő és a labda relatív kicsi a „pályához” képest, a játékosoknak meg kell nyújtaniuk a kar-, láb- és hátizmaikat ahhoz, hogy megfelelően vissza tudják ütni. Ennek köszönhetően az említett izmok rugalmasabbá válnak.
2. Segíti a súlyvesztést: Asztaliteniszezés közben rövid idő alatt sok kalóriát felhasználunk. A kezdők 200-250, a haladók pedig akár 400-600 kalóriát is elégethetnek óránként a kis labda ütögetése közben.
3. Fejleszti a motoros képességeket és az egyensúlyt: A pingpongozás gondoskodik arról, hogy a gyermek motoros képességei megfelelő ütemben fejlődjenek. De azon felnőttek és idősebbek számára is ideális, akik szeretnék javítani koordinációjukat és egyensúlyukat.
4. Javítja a koncentrációt és az agyfunkciókat: A pingpongozás állandó koncentrációt igényel, így serkenti az agyműködést. Több kutatás megállapította, hogy az asztaliteniszezés enyhítheti az időskori demencia és az Alzheimer-kór tüneteit.
5. Erősíti az izmokat: A pingpongozás több izomcsoportot is erősít. Mivel sokat kell hajolgatnunk a labda visszaütéséhez, a has és a hát izma megerősödik; az oldalirányba történő hajolgatások pedig az oldalsó hasizmot edzik. A kéz állandó munkája következtében fejlődnek a kar és a váll izmai. Az asztal körüli rohangálás következményeképp pedig erősödnek a lábizmok, illetve az ízületek.
6. Erősíti a szív- és érrendszert: Az asztaliteniszezés nemcsak az izmokat és az ízületeket, hanem a belső szerveket, például a szív- és érrendszert is erősíti. A gyors légzés következtében nő a tüdőkapacitás, a pulzus növekedése pedig a szívet edzi.
forrás: aktivsport.blog.hu